FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla voit pyytää lisätietoa lajista sähköpostiisi.

Lajimaatti
Eikö tämä olekaan sinun lajisi? Klikkaapa yllä olevaa banneria, niin Lajimaatti auttaa etsimisessä


Katso yllä olevasta bannerista panoramanäkymä kuntosalille.


Linkkejä

Veran FB-sivu
Badassfitness-kotisivu
IFBB:n kotisivu
Urheilukeskuksen kuntosali

Tapanilan Urheilukeskus tarjoaa kuntosali- ja fitnessharjoitteluun loistavat olosuhteet. Urheilukeskuksessa on runsaasti peileillä varustettuja saleja omaehtoista kisaohjelmien harjoittelua varten. Fitness-urheilusta voit kysyä lisää MosaGymin henkilökunnalta.

Fitness-urheilu

Fitness-urheilu poikkeaa monelta osin hieman samankaltaiselta näyttävästä kehonrakennuksesta, jossa lihaskoko ja -erottuvuus on keskeisessä asemassa. Sen sijaan fitness-urheilussa painotetaan kehon lihaksiston ulkonäköä, harmoniaa ja toiminnallisuutta.

Bikini Fitness -kilpailijoilla ei saa olla lihaserottuvuutta, mutta kehon pitää olla urheilullisen ja terveen näköinen. Ylä- ja alakehon pitää olla oikeassa suhteessa toisiinsa nähden ja arvostelussa otetaan huomioon myös kasvot ja hiukset.


Harrastajaprofiili/ Vera Sjöblom

1. Nimi, ikä, laji
Vera Sjöblom, bikini fitness.

2. Kuinka kauan olet harrastanut lajiasi?
Kuntosalilla olen käynyt noin 10 vuotta. Kilpatavoitteellinen harjoittelu ja päätös kisalavalle nousemiseen alkoi noin vuosi ennen ensimmäisiä kisojani.

3. Kuinka usein käyt treeneissä?
Saliharjoituksia kertyy viikossa noin viisi, vaihdellen kisakauden ja treenikauden mukaan.

4. Onko sinulla muita liikuntaharrastuksia?
Liikun monipuolisesti ja treenini koostuvat kuntosalin lisäksi kuntopotkunyrkkeilystä, plyometrisestä harjoittelusta ja kauden mukaan cardioharjoituksista. Liikkuvuus ja kehonhallinta ovat tärkeässä osassa lajiani.

5. Mikä on paras saavutuksesi lajissasi/ urheilussa yleensä?
Paras saavutus urheilussa on sen tuoma henkinen ja fyysinen hyväolo ja kun huomaa kropan kehittyvän ja kunnon nousevan, palkitsee se kummasti. Kilpailussa paras saavutukseni on itseni ylittäminen, kilpalavalle nouseminen, 11. sija SM-kisoissa v. 2013 ja hopea v. 2014 Bikini Fitness Master-sarjassa.

6. Onko sinulla (kisa)tavoitteita tms., joita varten treenaat?
Urheilu on minulle elämäntapa ja treenaan itseäni ja loppuelämää varten. Kilpailuita Suomessa on kaksi kertaa vuodessa ja kisatavoitteet määräytyvät yhdessä valmentajan, kunnon ja valmiuden mukaan. Kisakunto on vain päivän ja siihen tavoittelu vaatii pitkän valmistelun. 

7. Mikä lajisi treeneissä on parasta?
Itsensä ja haasteiden ylittäminen. Kokonaisvaltainen hyvä olo.

8. Millaiselle henkilölle harrastamasi laji sopii?
Lajini on ympärivuotista ja vaatii kärsivällisyyttä. Tuloksia ei synny päivässä ja ruokavaliossa on pysyttävä. Laji sopii kaikille itsestään huolehtiville ja terveellisistä elämäntavoista kiinnostuneille. Kilpalavoille nousee vain harva. Kilpailla voi myös itsensä kanssa.

9. Mitä lajisi vaatii harrastajalta?
Tahtoa, kärsivällisyyttä ja uskoa itseensä.