FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla voit pyytää lisätietoa lajista ja/ tai tarjouspyynnön yritysryhmän virepäivän asahitunnista.

Lajimaatti
Eikö tämä olekaan sinun lajisi? Klikkaapa yllä olevaa banneria, niin Lajimaatti auttaa etsimisessä


Katso yllä olevasta bannerista panoramanäkymä liikuntasaliin.


Linkkejä

Urheiluseura Tapanilan Erä
Sisäänkäynnit
Asahi Health
Wikipedia


Taustaa

Asahi Health® on uusi terveysliikuntamenetelmä, jonka ovat kehittäneet tutkija Timo Klemola, lääkäri Yrjö Mähönen, valmentaja Ilpo Jalamo ja toimitusjohtaja ja valmentaja Keijo Mikkonen.

Asahi on monitasoinen terveysliikuntajärjestelmä, jossa yhdistyvät sekä itämaisen että länsimaisen terveysliikunnan parhaat perinteet. Liikkeissä koko keho avataan systemaattisesti niskasta nilkkoihin. Liikkeet ovat pehmeitä ja ne tehdään hengityksen kannattelemana.

Asahi on fysioterapian kaltainen liikuntamuoto, jossa on myös liikunnallisia elementtejä. Liikkeet on suunniteltu tarkoituksella yksinkertaisiksi, jotta jokainen voisi alkaa harjoittaa niitä heti. Asahiin ei ole osallistumiskynnystä.

Asahitunneista vastaa urheiluseura Tapanilan Erä. Lisätietoa lajista, hinnoista, ilmoittautumisesta ym. saat numerosta 029 193 4200 tai urheiluseuran nettisivuilta. Tunnit järjestetään Tapanilan Urheilukeskuksen Liikuntasali 4:ssä.

Harrastajaprofiili Marjatta Väisänen

1. Nimi, ikä, laji
Marjatta Väisänen, 63 vuotta, asahi.

2. Kuinka kauan olet harrastanut lajiasi?
Kolme vuotta.

3. Kuinka usein käyt treeneissä?
Asahia kerran viikossa.

4. Onko sinulla muita liikuntaharrastuksia?
Voimatreeni kerran viikossa, yksi ulkotreeni viikossa, syksyllä sienestys, talvella hiihto, muina aikoina kävely tai pyöräily. Lisäksi käyn satunnaisesti kiertoharjoittelussa.

5. Mikä on paras saavutuksesi lajissasi/ urheilussa yleensä?
Ainoa huomattava kilpailu, johon muistan osallistuneeni, oli kansakoulun neljännellä luokalla Helsingin koulujen välinen luistelukilpailu, olin ehkä 6.

6. Onko sinulla (kisa)tavoitteita tms., joita varten treenaat?
Minulla on alaselässä kuluma, joka ajoittain kipeytyy. Asahin hitaat pumppaavat liikkeet estävät kipeytymistä ja selän oireillessa helpottavat kipua.

7. Mikä lajisi treeneissä on parasta?
Oikeus keskittyä omaan kehoon ja mieleen, kehon lämpö nousee ja olo paranee ilman että hengästyt, pystyt nauttimaan liikesarjoista.

8. Millaiselle henkilölle harrastamasi laji sopii?
Henkilöille, jotka eivät ole paljon liikkuneet, ei tarvitse jännittää vaikeita liikesarjoja eikä hengästymistä. Asahi sopii erinomaisesti tuki- ja liikuntaelinten kivuista tai jäykkyydestä kärsiville.

9. Mitä lajisi vaatii harrastajalta?
Ainoa vaatimus on että jaksat seistä tunnin.

10. Millä kolmella adjektiivilla kuvaisit lajiasi?
Kokonaisvaltainen, rentouttava ja rauhallinen.