FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla voit pyytää lisätietoa lajista sähköpostiisi.

Lajimaatti
Eikö tämä olekaan sinun lajisi? Klikkaapa yllä olevaa banneria, niin Lajimaatti auttaa etsimisessä.

Katso yllä olevasta bannerista näkymä tatameille.

Linkkejä

Tapanilan Erän jujutsujaos
Suomen jujutsuliitto

Jujutsua tiloissamme järjestää urheiluseura Tapanilan Erä. Lisätietoja harjoitusajoista ja lajin aloittamisesta löydät Tapanilan Erän jujutsujaoston sivulta ja sähköpostilla osoitteesta info@eranjujutsu.fi


Jujutsu


Jujutsu on japanilainen taistelulaji, joka ei perustu voimaan vaan tekniikkaan. Nimi on suomeksi käännettynä ( ju=) "pehmeä" (jutsu=) "tekniikka".

Jujutsun historiaa voidaan seurata lähes pari tuhatta vuotta taaksepäin, mutta perinteisen jujutsun kultakausi sijoittuu 1300-1800 lukujen Japaniin, jossa samurait käyttivät sitä taisteluissa. Jotkut koulukunnat ovat erikoistuneet lyönti- ja potkutekniikoihin, heittoihin, hallintaotteisiin ja lukkoihin.


Harrastajaprofiili/ Pirjo Akselin

1. Nimi, ikä, laji
Pirjo Akselin, 46 v., ju-jutsu.

2. Kuinka kauan olet harrastanut lajiasi?
11 vuotta.

3. Kuinka usein käyt treeneissä?
Jo vuosien ajan olen treenannut ju-jutsua säännöllisesti 3-4 kertaa viikossa, mutta kuluneena syksynä vähemmän; olen tullut treeneihin aina kun olen ehtinyt.

4. Onko sinulla muita liikuntaharrastuksia?
Olen intohimoinen laitesukeltaja. Sukellan kuitenkin ainoastaan lämpimissä vesissä loma-aikaan. Käyn myös kuntosalilla ja lenkkeilen sään suosiessa.

5. Mikä on paras saavutuksesi lajissasi/ urheilussa
Arvostan itse eniten vajaat 2 vuotta sitten - kovassa seurassa - graduoimaani ju-jutsun mustaa vyötä. Toisaalta läpi elämän jatkunut urheilullinen elämäntapa on myös eräänlainen saavutus, jonka hedelmistä voi toivottavasti nauttia pitkään.

6. Onko sinulla (kisa)tavoitteita tms., joita varten treenaat?
Ju-jutsun harrastaminen on itselleni iso osa elämää: jatkuvaa oppimista ja treenaamista sekä fyysisen että psyykkisen kunnon ylläpitämiseksi. Seuraavassa vyökokeessa graduoitavat asiat ja niiden harjoittelu tuovat kuitenkin aina suunnan tekemiselle. Nyt olemme parini kanssa siinä vaiheessa, että olemme alkaneet maistella 2. danin vaatimuksia...

7. Mikä lajisi treeneissä on parasta?
Lajin monipuolisuus. Treenaamme ju-jutsussa lyöntejä, potkuja, lukkoja, heittoja, asetekniikoita, kuristuksia sekä erilaisia ottelutilanteita. Ju-jutsun harrastaja ei pääse kyllästymään, koska aina on osa-alueita, joita voi syventää ja jossa voi kehittyä entistä paremmaksi. Jokainen voi myös omien fyysisten ominaisuuksiensa perusteella löytää itselleen parhaiten sopivat tekniikat. Oma arvonsa on myös samanhenkisillä harrastajilla, joiden kanssa on ilo treenata ja rupatella harjoittelun lomassa.

8. Millaiselle henkilölle harrastamasi laji sopii?
Ju-jutsu sopii kaikille 7 vuotta täyttäneille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Eri ikäisinä ja eri elämäntilanteissa voi treenata tilanteen mukaan eri osa-alueita painottaen.

9. Mitä lajisi vaatii harrastajalta?
Reipasta ja ennakkoluulotonta asennetta ja nöyrää mieltä. Ihan pienistä kolhuista ei pidä säikähtää.