FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla voit pyytää lisätietoa lajista sähköpostiisi.

Lajimaatti
Eikö tämä olekaan sinun lajisi? Klikkaapa yllä olevaa banneria, niin Lajimaatti auttaa etsimisessä.

Katso yllä olevasta bannerista näkymä tatameille.

Linkkejä

Tapanilan Erän krav maga -jaosto
Suomen kravmaga-liitto

Krav magaa tiloissamme järjestää urheiluseura Tapanilan Erä. Lisätietoja harjoitusajoista ja lajin aloittamisesta löydät Krav maga -jaoston sivulta.

Krav magaa harrastetaan Eräsalin tatameilla ja nyrkkeilyhallissa.


Krav maga

Krav maga on israelilainen, alunperin sotilaskäyttöön tarkoitettu luonnolliseen reagointiin pohjautuva itsepuolustusmenetelmä. Nimi Krav maga tarkoittaa suomennettuna "kontaktitaistelua".

Laji perustuu hyökkäämiseen, sillä ajatuksena on estää hyökkääjän toiminta mahdollisimman tehokkaasti hyökkäämällä itse vastaan heti, kun se on mahdollista. 

Krav Magan harjoittelu on hyvin käytännönläheistä ja antaa harjoittelijalle hyvät fyysiset ja henkiset valmiudet selviytyä erilaisista väkivaltaisista tilanteista.

Laji on suoraviivainen ja reipasotteinen kontaktilaji joka soveltuu kaikille yli 18 vuotta täyttäneille nuhteettomille henkilöille (ei rikosrekisteriä).


Harrastajaprofiili/ Tiina Suvanen

1. Nimi, ikä, laji
Tiina Suvanen, 30, krav maga.

2. Kuinka kauan olet harrastanut krav magaa?
Olen harrastanut krav magaa syksystä 2008.

3. Kuinka usein käyt treeneissä?
Treenaan krav magaa 3-4 kertaa viikossa.

4. Onko sinulla muita liikuntaharrastuksia?
Pyrin liikkumaan päivittäin ja mahdollisimman monipuolisesti. Krav magan lisäksi käyn body pumpissa, spinningissä, funktionaalisessa harjoittelussa ja lenkillä. Välillä innostun myös joogaamaan.

5. Mikä on paras saavutuksesi lajissa/ urheilussa yleensä?
Lukioikäisenä harrastin salibandya. Suurimmat urheilusaavutukset taitavat olla tuolta ajalta. Tai sitten aika kultaa muistot… Krav magassa olen pyrkinyt suorittamaan tason vuodessa. Tällä hetkellä olen tasolla P5.

6. Onko sinulla tavoitteita tms, joita varten treenaat?
Treenaan krav magaa omaksi huvikseni, en tasojen takia. Tykkään siitä, että harjoitusten jälkeen on fyysisesti loppu.

7. Mikä krav maga -treeneissä on parasta?
Lajini treeneissä on ehdottomasti parasta niiden monipuolisuus. Harjoittelemme itsepuolustustekniikoiden lisäksi nyrkkeilyä, potkunyrkkeilyä ja lukkopainia. Laji kehittää niin kuntoa, räjähtävyyttä, kehonhallintaa, ketteryyttä kuin voimaakin.

8. Millaiselle henkilölle krav maga sopii?
Krav magaa harrastavat monenlaiset ihmiset. Ei ole siis vain yhtä ihmistyyppiä, jolle laji sopii. Kohtalainen kunto on plussaa.

9. Mitä krav maga vaatii harrastajalta?
Krav maga vaatii harrastajaltaan rempseyttä. Pitää olla valmis nujuamaan vieraiden ihmisten kanssa ja kolhuilta ei voi välttyä (ei siis mikään prinsessalaji). Krav magan harrastajalta vaaditaan myös nöyryyttä: aina tulee vastaan joku isompi ja parempi, jolta saa kuokkaan.