FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla voit pyytää lisätietoa lajista sähköpostiisi.

Lajimaatti
Eikö tämä olekaan sinun lajisi? Klikkaapa yllä olevaa banneria, niin Lajimaatti auttaa etsimisessä.

Katso yllä olevasta bannerista panoramanäkymä tatamille.

Linkkejä

Urheiluseura Tapanilan Erä
Sisäänkäynnit

Kotiäitien jumppatunnit järjestää tiloissamme urheiluseura Tapanilan Erä. Erän harrasteliikunta-aikataulun ja hinnat löydät täältä. Tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kysy lisää tunneista Erän toimistosta, puh. 029 1934 200.


Kotiäitien jumppa

Kotiäitien jumppa/kiinteytysjumppa on tarkoitettu kotiäideille, vuorotyöläisille tai sinulle, joka haluat jumpata aamupäivisin. Tunnin nimi mahdollistaa sen, että voit ottaa myös lapset mukaan jumppaan. Jumppa pidetään tatamilla, jossa tilaa riittää.

Lapset ovat toisella puolella salia ja pienimmät vauvat nukkuvat äidin vieressä tai ulkona vaunuissa äidin jumpatessa. Tämä jumppa on tehokasta kiinteytysjumppaa, jossa lapset touhuavat omiaan aikuisten jumpatessa. Tunnille voi toki tulla myös ilman lapsia.

Harrastajaprofiili/ Marfa Paukku

1. Nimi, ikä, laji
Marfa Paukku, 38 v. kotiäitien jumppa

2. Kuinka kauan olet harrastanut lajiasi?
Kotiäitien jumpassa olen käynyt jo useamman vuoden ajan.

3. Kuinka usein käyt treeneissä?
Pyrin käymään 3-4 kertaa viikossa tunneilla.

4. Onko sinulla muita liikuntaharrastuksia?
Tällä hetkellä käyn lisäksi urheiluseura Tapanilan Erän tarjoamassa yin-joogassa, mutta pidän myös kovasti mm. uimisesta ja hiihtämisestä. Kotiäitien jumpan tarjonta on ilahduttavan monipuolinen, perus kiinteytysjumpasta kahvakuulaan ja vaihtuviin teemoihin kuten tehotreenit, joten liikkumiseen tulee vaihtelua ja toivottavasti tapahtuu jotain kehitystäkin.

5. Mikä on paras saavutuksesi lajissasi/ urheilussa yleensä?
Paras saavutukseni on varmaan se, että ala-asteella hiihdin kilpailuissa nopeampaa kuin ikäiseni pojat. Olen aina pitänyt liikunnasta, mutta ilman sen kunnianhimoisempia tavoitteita.

6. Onko sinulla (kisa)tavoitteita tms., joita varten treenaat?
Käyn liikkumassa pitääkseni itseni kunnossa ja reippaana. Hyvä mieli ja hikikarpalot otsalla riittävät tällä hetkellä tavoitteikseni.

7. Mikä lajisi treeneissä on parasta?
Kolmen lapsen kotiäitinä olen todennut tämän varmimmaksi tavaksi huolehtia omista urheilukerroistani arjen keskellä. Lapset ovat kuin kotonaan Tapanilan Urheilukeskuksessa ja tykkäävät juosta tatamia ympäri, heillä on kavereita siellä ja iltaisin onkin sitten lasten temppikset ja muut harrastukset. Samalla hoituu käynnit viereisessä kirjastossa.

8. Millaiselle henkilölle harrastamasi laji sopii?
Kotiäitien jumppa ei ole mitään piirileikkiä lasten kanssa vaan hyvin ohjattuja jumppatunteja, jonne voi mennä kuka vain, joka haluaa urheilla aamupäivällä ja ei häiriinny ympäri salia juoksentelevista lapsista. Erityisesti suosittelen kotiäideille loistavana mahdollisuutena kuntoilla ja kahvakuulatunnilla käy miehiäkin.

9. Mitä lajisi vaatii harrastajalta?
Tunneilla jokainen voi harjoitella oman kuntonsa (ja lastensa viihtymisen) sallimissa rajoissa. Siellä tsempataan toinen toisiamme ja pompitaan hyvillä mielin.