FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla voit pyytää lisätietoa lajista sähköpostiisi.

Lajimaatti
Eikö tämä olekaan sinun lajisi? Klikkaapa yllä olevaa banneria, niin Lajimaatti auttaa etsimisessä


Lajista on lisää kuvia FB-sivulla.


Linkkejä

Helsingin Mailapelikeskus

Taustaa

Golfsimulaattori on lyöntiharjoitteluun tarkoitettu virtuaalimaisemoitu tila, jossa oikeaa golfpalloa lyödään oikeilla mailoilla. Pallot iskeytyvät parin metrin päässä olevalle takaseinälle/ valkokankaalle, jolle on heijastettu pelattavan väylän maisema. Näkymät ovat oikeilta golfkentiltä simuloituja, joten pelaaja voi samalla kertaa "pelata" kätevästi eri puolilla maailmaa olevilla kentillä.

Kun pelaaja on lyönyt palloa, niin tietokone laskee sen lentoradan, ja luo sen pohjalta seuraavan näkymän (jonne pallo pysähtyy). Simulaattoria käytetään pääasiassa talviaikaan pitämässä lyöntituntumaa yllä.
Helppouden lisäksi etuna ovat tietokoneen tallennustoiminnot esim. oman pelin jälkeenpäin tapahtuvaa analysointia varten.

Lisäksi touhu on hirmuisen kivaa!!

Golf-simulaattorimme on Helsingin Mailapelikeskuksessa. Simulaattorilla pääset lyömään laadukkaassa ja monipuolisessa golfsimulaattorissa, jossa on yli 35 erilaista 18 reiän kenttää. Lisäksi tilat ovat rauhalliset, ja kahvilasta voit ottaa virvokkeet simulaattorille mukaan (kahvilassa on b-oikeudet).

Full Swing -golfsimulaattori tarjoaa ainutlaatuisen golfelämyksen. Mukana ovat kaikki maailman suosituimmat golfkentät.

Helsingin Mailapelikeskus
Tapulikaupungintie 4
00750 Helsinki
(09) 346 2511
info(at)mailapelikeskus.fi

Harrastajaprofiili/ Ville Puustinen

1. Nimi, ikä, laji
Ville Puustinen 32 v, golf (ja salibandy).

2. Kuinka kauan olet harrastanut lajiasi?
Golfia olen pelannut 4 vuotta aktiivisesti.

3. Kuinka usein käyt treeneissä?
1-2 kertaa viikossa, mutta välillä saattaa olla parin kolmen viikon luovia taukoja että saa muuta ajateltavaa ja työt välillä sekoittavat harjoitusrytmiä.

4. Onko sinulla muita liikuntaharrastuksia?
Salibandya pelailen 3. divisioonassa sb Matinkylässä.

5. Mikä on paras saavutuksesi lajissasi/ urheilussa yleensä?
Golfissa taitaa ykköseksi mennä työpaikkani Sinebrychoffin mestaruus. Onhan se kiva naljailla leikkimielisesti työkavereille joita näkee useimmiten. Pari golfseurojen scramble-voittoa on ja pari kakkossijaa.

6. Onko sinulla (kisa)tavoitteita tms., joita varten treenaat?
Omaksi iloksihan sitä pelailee, mutta aina joukkuepallopelejeä pelanneena takaraivossa on kehittymisen ja menestyksen halu. Aina lähdetään voittamaan oli sitten Koffin mestaruuskisat, golfklubin kisa tai kaveriporukan golfiltama.

7. Mikä lajisi treeneissä on parasta?
Talvisin simulaattorigolf on oma suosikkini. Nykyajan simulaattorit on todella kehittyneitä ja niissä saa parhaan harjoittelun, joka vastaa eniten oikeaa golfia.

8. Millaiselle henkilölle harrastamasi laji sopii?
Kaiken ikäisille ehdottomasti. Moni pelkää että golf on kallis harrastus aloittaa, mutta nykyään hyviäkin varusteita löytyy edullisesti aloittelijoille, niin junioreille kuin vanhemmillekkin. Golffareiden määrä on kasvanut roimasti viimevuosina mikä kertoo siitä, että siitä on tullut ns. kokokansan laji ja ollaan saatu pois ”vain rikkaiden laji” -imagoa.

9. Mitä lajisi vaatii harrastajalta?
Simulaattorigolfia voi pelata kuka tahansa, riittää, kun on golfmailat ja -pallot ja into kokeilla. Varsinaista viheriöillä pelattavaa golfia varten pelaaja joutuu suorittamaan green card-kurssin, missä käydään läpi sääntöjä, käyttäytymistapoja kentällä, tekniikkaharjoituksia ja lopuksi näistä on kokeet. Kun kortti on taskussa niin voi liittyä golfklubiin jäseneksi, sillä valtaosa klubeista vaatii että on jäsen jossain klubissa ennen kuin he päästävät sinua pelaamaan kentälleen.

Sitten kun pelaaja pääsee kentälle niin maltin lisäksi tarvitaan aikaa, aikaa vielä kerran aikaa. Golf on varmaankin yksi maailman vaikeimmista pallolajeista joten tässä pätee vanha sanonta "harjoitus tekee mestarin". Suosittelen jokaista ainakin kokeilemaan lajia sillä se sopii tosiaan juniorista eläkeläiseen. Viime vuonna kävin tiukan väännön 73-vuotiaan eläkeläismiehen kanssa, joka oli aloittanut lajin 65 vuotiaana ja hurahtanut siihen täysin. Viime kesänä hän pelasi n. 150 kierrosta golfia. Tässä pieni esimerkki lajista miten hauska ja mukaansa tempaava se on - ja sopii kaiken ikäisille.