FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla voit pyytää lisätietoa lajista ja/ tai tarjouspyynnön yritysryhmän virepäivän afrotunnista.

Lajimaatti
Eikö tämä olekaan sinun lajisi? Klikkaapa yllä olevaa banneria, niin Lajimaatti auttaa etsimisessä

Katso yllä olevasta bannerista panoramanäkymä Studioon.


Linkkejä

Urheiluseura Tapanilan Erä
Sisäänkäynnit


Afrotunnit järjestää tiloissamme urheiluseura Tapanilan Erä. Erän harrasteliikunta-aikataulun löydät täältä. Tunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lisätietoa lajista ja hinnoista Erän toimistosta, puh. 029 1934 200.

Afrotanssi

Länsimaissa tanssittava afrotanssi on afrikkalaiseen tanssiperinteeseen pohjautuvaa tanssia. Afrotanssi on energistä, tehokasta ja hauskaa. Niska-hartia-seudun lihakset ja lantio saavat liikettä – liikkuvuus lisääntyy.


Afrotanssi on myös loistavaa luustoliikuntaa: hypyt ja tömistelyt vahvistavat tehokkaasti luustoa. Tunti alkaa alkulämmittelyllä, jossa käydään koko keho läpi, sitten tanssikoreografiosuus ja loppuvenyttely.


Harrastajaprofiili/ Päivi Kalenius

1. Nimi, ikä, laji
Päivi Kalenius, 33, afrotanssi.

2. Kuinka kauan olet harrastanut lajiasi?
Aloitin afrotanssin uteliaisuudesta eri tanssilajeja kohtaan, ja se vei minut melko pian mukanaan mielenkiintoiseen ja erilaiseen maailmaan. Olen harrastanut afroa viisi vuotta ja luulen, että harrastan sitä niin kauan kuin vain olosuhteiden puolesta pystyn.

3. Kuinka usein käyt treeneissä?
Kerran viikossa.

4. Onko sinulla muita liikuntaharrastuksia?
Tällä hetkellä afron lisäksi lähinnä lenkkeilen, joka sisältää kävelyä ja juoksua vaihtelevasti ja teen kotijumppaa. Käyn myös aika ajoin kokeilemassa jotain uutta, viimeisimpänä tankotanssi, jossa olen käynyt seitsemällä tunnilla.

On hauskaa kokeilla uutta ja käydä esim. joitain tiiviskursseja jostain lajeista. Elämäntilanteeni vuoksi en voi harrastaa läheskään kaikkea mitä haluaisin, mutta syksyllä aion jatkaa taas bailatino-tanssitunteja ja tulen myös uimaan enemmän, koska siinä voin sanoa olevani hyvä ja se antaa minulle vahvan tunteen onnistumisesta. Haaveilen myös tai-jista, jujutsusta ja rock/swing -tanssista.

5. Mikä on paras saavutuksesi lajissasi/ urheilussa yleensä?
Se, että välillä muistan jo kotona millaista sarjaa afrossa edellisenä iltana tehtiin, liikkeet kun ovat aika monimuotoisia ja erikoisia ja niitä on ollut ensimmäisinä vuosina hyvin vaikea muistaa. Oli myös hienoa päästä esittämään yleisölle afrotanssia muutama vuosi sitten Lohjalla. Paras saavutukseni ehkä itselleni on ollut uinnin tekniikan haltuun ottaminen.

6. Onko sinulla (kisa)tavoitteita tms., joita varten treenaat?
Ennen urheilin lähinnä fyysisistä syistä. Nykyään sanoisin, että urheilen, jotta mieleni voi hyvin, tosin totta kai fyysisyys on isossa roolissa edelleen, luonnollisesti. Tanssi saa hyvän olon, tehostaa muistia, lisää naisellisuutta ja kehon tuntemista. Haluan ennalta ehkäistä selkä ym. vaivoja. Pyrin liikkumaan maltillisesti, mutta sopivasti, jotta koen olevani hyvässä kunnossa ja tietty vireys pysyy yllä kaikessa tekemisessä.

7. Mikä lajisi treeneissä on parasta?
Olen huomannut, että afrotanssiryhmässä on aina omanlainen hyvä tunnelmansa, jota ei ole ollut muilla tunneilla käydessä. Ehkä se johtuu afrikkalaisesta leppoisasta tunnelmasta ja musiikista. Tanssihan on kehollisesti hyvin maanläheistä ja sen luonnollisuus vaan yksinkertaisesti tekee ihmiselle hyvää.

Kun miettii afrikkaa, niin silmieni eteen tulee kuva siitä, että asiat hoidetaan yhdessä ja ollaan paljon toistensa kanssa tekemisissä. Jotenkin sitä kautta afrotanssi vahvistaa myös yhteisöllisyyden kokemusta.

Parasta afrotanssissa ovat aina olleet myös hyvät opettajat, joita olen saanut. Tämän hetkinen opettajani on viettänyt paljon aikaa afrikassa, hänellä on afrikkalainen mies, hän tuntee kulttuurin, kertoo tansseista, tuo tunneille välillä rumpaleita ja jopa laulattaa silloin tällöin tanssin ohessa.

8. Millaiselle henkilölle harrastamasi laji sopii?
Tämä sopii kaikille tanssista kiinnostuneille ja on olemassa jopa perheafro-tunteja. Afro lisää rintarangan ja selän liikkuvuutta ja on hyvin kokonaisvaltaista.

9. Mitä lajisi vaatii harrastajalta?
Rentoa mieltä ja vähän huumoria mukaan. Liikkeet ovat monipuolisia ja vie oman aikansa, että niihin ja rytmiin pääsee kunnolla sisälle, mutta kaikki aloittavat nollasta ja kukin tanssii omalla tyylillään. Tässä ei jaella tyylipisteitä. Pääpaino on letkeässä menossa.