FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla voit pyytää lisätietoa lajista sähköpostiisi.

Lajimaatti
Eikö tämä olekaan sinun lajisi? Klikkaapa yllä olevaa banneria, niin Lajimaatti auttaa etsimisessä


Katso yllä olevasta bannerista panoramanäkymä Studioon.


Linkkejä

Urheiluseura Tapanilan Erä
Sisäänkäynnit

Aikuisten balettitunnit järjestää tiloissamme urheiluseura Tapanilan Erä. Erän harrasteliikunta-aikataulun löydät täältä. Lisätietoa lajista ja hinnoista Erän toimistosta, puh. 029 1934 200.


Aikuisten baletti

Aikuisten balettitunneilla opetellaan ja harjoitellaan baletin perusliikkeitä ja tutustutaan klassisen baletin traditioon. Pyrkimyksenä on kehittää kehonhallintaa sekä liikkeen esteettisyyttä ja ilmaisua.

Opetus etenee tavoitteellisesti ryhmän tason mukaan. Varusteena sinulle riittävät pehmeät balettitossut tai sukat ja mukava, joustava tanssiasu.

Ei vaadi aikaisempaa balettitaustaa.


Harrastajaprofiili/ Annika Heikkinen

1. Nimi, ikä, laji
Annika Heikkinen, 21 v, aikuisbaletti

2. Kuinka kauan olet harrastanut lajiasi?
Aloitin vuoden 2012 tammikuussa.

3. Kuinka usein käyt treeneissä?
Balettitunneilla käyn kerran viikossa.

4. Onko sinulla muita liikuntaharrastuksia?
Käyn kuntosalilla ja lenkkeilen koiran kanssa.

5. Mikä on paras saavutuksesi lajissasi?
Pidän parhaana saavutuksenani baletissa sitä, kun viime elokuussa esiinnyimme urheiluseura Tapanilan Erän 80-vuotisjuhlissa. En olisi koskaan kuvitellutkaan, että pääsisin esiintymään yleisölle. Esiinnymme myös tämän vuoden kevätnäytöksessä. Toinen merkittävä saavutus on tietty se, että sain aikaiseksi ilmoittautua balettitunneille pitkän harkinnan jälkeen.

6. Onko sinulla (kisa)tavoitteita tms., joita varten treenaat?
Tavoitteenani on lisätä notkeutta ja kestävyyttä sekä parantaa tekniikkaa ja ilmaisua.

7. Mikä lajisi treeneissä on parasta?
Baletti on sellainen laji, että aina on varaa kehittyä. Sen vuoksi parasta tunneilla on se, kun huomaa kehittyneensä. Baletti vaatii täyttä keskittymistä ja sen ansiosta tunneilla ei ehdi murehtia turhia. Kannustava ja osaava opettaja on myös baletissa tärkeää.

8. Millaiselle henkilölle harrastamasi laji sopii?
Aikuisbaletti sopii kaiken ikäisille ja kokoisille sukupuolesta riippumatta eikä se vaadi aikaisempaa tanssikokemusta. Jos intoa ja kiinnostusta riittää niin kannattaa ehdottomasti kokeilla.

9. Mitä lajisi vaatii harrastajalta?
Baletissa kehittyminen vaatii motivaatiota ja kärsivällisyyttä. Vapaa-ajalla kannattaa pitää kunnostaan ja venyvyydestään huolta, jotta balettitunneista saisi kaiken hyödyn irti. Tärkeää on heti alusta alkaen oikeanlaisen tekniikan opetteleminen. Tunneilla voi toki käydä myös pelkän hyvän mielen ja tanssin ilon takia.