FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla voit pyytää lisätietoa lajista ja/ tai tarjouspyynnön yritysryhmän virepäivän zumbatunnista.

Lajimaatti
Eikö tämä olekaan sinun lajisi? Klikkaapa yllä olevaa banneria, niin Lajimaatti auttaa etsimisessä.

Katso yllä olevasta bannerista näkymä Liikuntasali 1:een.


Linkkejä

Urheiluseura Tapanilan Erä
Sisäänkäynnit


Zumba-tunnit järjestää tiloissamme urheiluseura Tapanilan Erä. Erän harrasteliikunta-aikataulun löydät täältä. Lisätietoa lajista ja hinnoista Erän toimistosta, puh. 029 1934 200.

Zumba

Zumba on tehokas ja hauska fitness-tanssitunti, jonka perusajatuksia ovat liikunnan ilo ja liikkeiden helppous. Zumba on kehoa ja mieltä hoitavaa iloliikuntaa. Tunnin aikana yhdistellään useita musiikki- ja tanssityylejä, joista kootaan dynaaminen, innostava ja tehokas paketti.

Zumbassa hyödynnetään aerobicille tunnusomaista intervalli- ja kestävyysharjoittelua, jolla saadaan maksimoitua kehon kaloreiden kulutus ja rasvanpoltto. Siihen yhdistetään helppoja tanssiaskelia vuoroin nopeaan ja hitaaseen rytmiin. Jokainen tunti on ainutlaatuinen ja hauska.

Tanssiaskeleista opetellaan ensin perusaskeleet, jonka jälkeen ohjaaja antaa vaikeampia variaatioita vaihtoehdoiksi. Kukin voi tasonsa mukaan jäädä joko tekemään perusaskelkuvioita tai kokeilla haastavampia variaatioita. Siksi zumba sopii sekä vasta-alkajille että pidempään liikuntaa harrastaneille.

Harrastajaprofiili/ Suvi Hannikainen

1) Nimi, ikä, laji
Suvi Hannikainen, 52, zumba.

2) Kuinka kauan olet harrastanut lajiasi?
Olen harrastanut zumbaa 3 vuotta.

3) Kuinka usein käyt treeneissä?
Noin 2-3 kertaa viikossa.

4) Onko sinulla muita liikuntaharrastuksia?
QiFlow ja pitkät kävelylenkit.

5) Mikä on paras saavutuksesi lajissasi/ urheilussa yleensä?
Harrastin aiemmin bollywood-tanssia, afroa ja soolo-salsaa. Halusin kuitenkin vauhtia lisää ja korkeaa sykettä. Näin aloitin zumban. Tavoitteeni oli päästä ikäryhmäni kärkeen aerobisen kunnon osalta ja onnistuin siinä. Lisäksi tunnustuksena innostuneisuudesta lajiin, LadyLine Vallila nimesi minut vuoden 2011 zumbaajaksi. Paremmuutta tässä lajissa ei mitata!

6) Onko sinulla (kisa)tavoitteita tms., joita varten treenaat?
Tavoitteeni on säilyttää hyvä aerobinen kunto unohtamatta iloa ja rentoutusta, jonka tanssiliikunta tuo elämääni.

7) Mikä lajisi treeneissä on parasta?
Zumbaa on monentyyppistä. Sitä pääsääntöisesti kuvataan hauskaksi, helpoksi ja mukaansatempaavaksi fitness-tunniksi latinalaistanssien tahtiin. Jokainen ohjaaja pitää kuitenkin omanlaisensa tunnin. Itse pidän parhaana sellaista pakettia, jossa saan kovan hien ja korkean sykkeen. Laji sopii myös rallatteluun ja ”hauskanpitoon” ilman sen suurempia tavoitteita. Treeneissä on parasta myönteinen fiilis ja vauhti.

8) Millaiselle henkilölle harrastamasi laji sopii?
Laji sopii kaikille! Zumbaa voi harrastaa pelkästä tanssin ilosta! Minulle se ilon lisäksi antaa mahdollisuuden ylläpitää hyvää aerobista kuntoa hauskalla tavalla ja toimii osana painonhallintaa.

9) Mitä lajisi vaatii harrastajalta?
Laji ei vaadi harrastajaltaan mitään erityistä. Liikkeitä on mahdollisuus helpottaa tai vaikeuttaa oman kunnon ja fiiliksen mukaan.