FIN

Tutustu Tapanilan Urheilukeskuksen tiloihin panoramakuvien avulla.

Palaute2


Tapanilan Urheilukeskus
Erätie 3, 00730 Helsinki
(09) 3507 077
info(at)tapanilanurheilu.fi

Linkit

Tapanilan Urheilutalosäätiö
Kuvagalleria
Usein kysytyt kysymykset
Kartta
Laskutustiedot
Sisäänkäynnit
Yhteistyökumppanit

Tapanila?

Tapanila sijaitsee Koillis-Helsingissä oivallisten liikenneyhteyksien varrella. 

Urheilukeskus? Erä?

Urheiluseura Tapanilan Erä alkoi rakentaa urheilutaloa Helsingin Olympialaisten innoittamana, mutta rahojen loputtua kiinteistön ylläpitäminen siirtyi vuonna 1960 Tapanilan Urheilutalosäätiölle, joka on yli viidenkymmen vuoden ajan vastannut Tapanilan Urheilukeskuksen toiminnasta.

Urheiluseura Erä on edelleen urheilutalosäätiön suurin vuokralainen, mutta tiloja vuokrataan kaikille urheiluseuroille. Urheiluseura Erän jaostoissa harrastajia on niin paljon että monet kutsuvat Tapanilan Urheilukeskuksen tiloja Eräksi.  

Tapanilan Urheilukeskuksen kolmessa Tapanilan kiinteistössä ja Puistolan Palloiluhallissa on liikuntatiloja yhteensä noin puolentoista hehtaarin verran. Tiloissamme harrastetaan 80 sisäliikuntaa ja -jumppaa. Tilojen käyttäjätunteja kertyy vuodessa yli 1,3 miljoonaa. 

Vuokralaisina urheiluseuroja, yksityishenkilöitä ja yhteistöjä

Kouluvuoden aikana urheilukeskuksen tiloissa vierailee runsaasti Hiidenkiven peruskoulun oppilaita, jotka ovat matkalla liikuntatunneilleen. Iltaisin urheilukeskuksen kansoittavat urheiluseura Tapanilan Erän ja muiden urheiluseurojen harrastajat.


Urheilukeskuksessa on kattavasti tarjolla liikunnan lisäksi kehonhoidon ja kulttuurialan palveluita. Niitä tarjoavat Helsingin kaupunginkirjaston Tapanilan toimipiste, Nuorisoasiainkeskuksen Tapanilan nuorisotalo, urheiluhieroja Marko Arponen sekä Tapanilan Terveystalo. Musiikkikoulu Jamkids ja Suomen Kiipeilyliitto ovat myös vuokralaisina urheilukeskuksen tiloissa.

Vireä viisikymppinen

Yli viidenkymmenen vuoden ajan on Tapanilan Urheilukeskuksessa tavoiteltu monipuolisuutta ja muunneltavuutta, jotta eri lajeissa koettujen suosion vaihtelujen merkitys jäisi kokonaisuuden kannalta mahdollisimman vähäiseksi. Urheilukeskuksessa on pyritty luomaan liikunnallisia olosuhteita ihmisen koko elämänkaaren ajaksi.

Urheilukeskus on koettu toiminta-alueellaan erittäin tarpeellisena harrastuspaikkana ja se onkin tärkeä osa tapanilalaista sielunmaisemaa. Urheilukeskuksessa on perustajajärjestö Tapanilan Erän sekä muiden seurojen ollut mahdollista harjoittaa mittavaa harrastus- ja kilpaurheilutoimintaa. Ja tulokset ovat olleet mainoita!