FIN

Ammuntasali

Kesällä 2017 päärakennukseen rakennettu uusi ammuntasali soveltuu jousiammunnan lisäksi myös veitsenheittoon ja eko-aims -ammuntaan. Ammuntasalin lajeista on maanantai-iltaisin kokeilukertoja, joihin ilmoittaudutaan etukäteen keilahallin asiakaspalvelupisteelle viimeistään klo 16, info@tapanilanurheilu.fi ja puh. 09-3507077.


HINNAT:

Aikuiset 20 €/laji, tai 55 €/ kaikki 3 lajia.

Junnut 10 €/laji, tai 28 €/ kaikki 3 lajia.

Ikäraja 8 vuotta. Jousiammuntaan ja eco aimsiin alle 12v. ja veitsenheittoon alle 18v. vanhemman seurassa.


Ammuntasalin kokeilujen aikataulu maanantaisin 4.9.-18.12.

klo 17-18 Eco aims

klo 18.15-19.45 Jousiammunta

klo 20-21 Veitsenheitto


Eco aims -kivääriammunta

Eco aims ammunta on ehdottoman turvallinen ampumalaji: meluton, luoditon ja laseriton, kameratekniikkaan perustuva laji. Hauska tapa kokeilla kuinka oma tähtäinsilmä toimiikaan! Laji sopii hyvin myös lapsille.

Kun ampuja tähtää tauluun, Eco aims tunnistaa taulun keskellä olevan led-pisteen, muodostaa siitä koordinaatit ja lähettää ne reaaliajassa erilliselle näytölle, josta ampuja näkee omat tähtäys-, osuma- ja tulostiedot.


Jousiammunta

Jousiammunta on urheilulaji, jossa pyritään ampumaan nuoli jousen avulla maalitauluun. Jousi on myös perinteinen metsästysase ja sitä käytetään siihen edelleen myös Suomessa.

Yleisimmät jousityypit ovat tähtäinjousi ja taljajousi. Muita, harvinaisempia jousia ovat vaistojousi ja pitkäjousi, jotka eivät sisällä tarkkaa tähtäintä. Selvästi edellisistä poikkeava jousityyppi on kivääriä muistuttava varsijousi. Jousella voidaan ampua taulu- tai maastoammuntaa.

Jousiammunta on urheiluharrastus, joka tarjoaa hienon vastapainon kiireiselle elämänrytmillemme. Harrastajan on pakko oppia keskittymään vain oleellisimpaan; taitoon ja hermojen hallintaan. Jousiammunta on nykyaikainen urheilulaji joka sopii kaikille.

Toisin kuin yleisesti luullaan jousiammunta ei ole voimalaji, vaan vaativa tekniikkalaji, jonka harrastajan täytyy hallita itsensä joka tilanteessa. Jousiammunta sopii harrastukseksi hyvin myös junioreille, joten suosittelemme lämpimästi osallistumaan kokeiluun koko perheen voimin!


Veitsenheitto

Veitsenheitto on viihdelaji, jossa sirkuksesta tuttuja heittoveitsiä yritetään saada jäämään pystyyn heittotauluun. Vakioetäisyydeltä heitettynä veitsenheiton taito on kohtalaisen helppo oppia, sillä osuminen ei ole vaikeaa. Sen sijaan veitsen osuminen terä edellä maalitauluun on aluksi haastavaa, sillä heitetty veitsi ei lennä terä edellä vaan se pyörii.

Tapanilan urheilukeskuksen jousiammuntahallissa on isokokoinen, puinen heittoseinä, johon kelpaa heittää. Veitsenheitto vaatii enemmänkin hyvää etäisyyden arviointikykyä kuin tarkkaa osumista. Lisäksi muulta kuin vakioetäisyydeltä heitettäessä veitsenheitto vaatii paljon harjoittelua. Sanotaankin että ensimmäiset 20 000 heittoa ovat vaikeimpia, sitten alkaa pikkuhiljaa helpottaa.