FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla saat lisätietoa ammuntalajikokeiluista.

Voit ilmoittautua ammuntakokeiluihin keilahallin infopisteessä.

Lisätietoa (09) 3507 077

Linkkejä

Sisäänkäynnit

Ammuntalajikokeilut

Jousiammunnasta, eco aims -kivääriammunnasta sekä veitsenheitosta järjestetään maanantai-iltaisin kokeilukertoja, jotka sopivat kaikille 8-vuotiaasta ylöspäin. Ilmoittaudu kokeiluun etukäteen keilahallin asiakaspalvelupisteelle viimeistään samana päivänä klo 16, info@tapanilanurheilu.fi ja puh. 09-3507077.

HINNAT:

Aikuiset 20 €/laji, tai 40 €/ kaikki 3 lajia.

Junnut 10 €/laji, tai 20 €/ kaikki 3 lajia.

Ikäraja 8 vuotta. Jousiammuntaan ja eco aimsiin alle 12v. ja veitsenheittoon alle 18v. vanhemman seurassa.


Ammuntasalin kokeilujen aikataulut maanantaisin 24.9.-17.12.2018

klo 17-18  Eco aims -kiväärit & Veitsenheitto
klo 18.05-19.30 Jousiammunta

Jousiammuntakurssit

Jousiammunnan alkeiskurssi (4x)

maanantaisin klo 19.30-21.00
Aikuinen 89 €, 16-17 v. juniori 49 €.
Seuraavan kurssin alusta ilmoitamme täällä.

Jousiammunnan lapsi+aikuinen -kurssi (4x)

keskiviikkoisin klo 17.00-18.30
Lapsi (8-15v) + aikuinen 119 €, 12-17v. juniori yksin 49 €.

Seuraavan kurssin alusta ilmoitamme täällä.


Kurssit järjestetään päärakennuksen ammuntasalissa.
Kurssin voit ostaa verkkokaupasta tai asiakaspalvelupisteeltä.
Juniorihintainen kurssi (49 €) ostettavissa vain asiakaspalvelupisteeltä.
Lisätietoa kursseista voit kysyä: esa.rantanen(a)tapanilanurheilu.fi


Ammuntasalin sijainti

Ammuntalajikokeilut ja alkeiskurssit järjestetään Päärakennuksen alakerrassa sijaitsevassa ammuntasalissa (sisäänkäynti ovi B1).

Vaatetus ja varusteet

Ammuntalajit onnistuvat oivasti t-paidassa, verkkareissa ja sisäliikuntakengissä, sillä lajissa ei tule kovin kuuma ulkoisesti (sisäinen jännitys toki kohoaa ;)

Ulkovaatteet, laukut ym. henkilökohtaiset varusteet voi jättää ammuntasaliin tai läheisiin pukuhuoneisiin. Sisäliikuntavaatteet voi vaihtaa urheilukeskuksen pukuhuoneissa ammuntasalin läheisyydessä.


Lisätietoa lajeista

Eco aims -kivääriammunta

Eco aims ammunta on ehdottoman turvallinen ampumalaji: meluton, luoditon ja laseriton, kameratekniikkaan perustuva laji. Hauska tapa kokeilla kuinka oma tähtäinsilmä toimiikaan! Laji sopii hyvin myös lapsille.

Kun ampuja tähtää tauluun, Eco aims tunnistaa taulun keskellä olevan led-pisteen, muodostaa siitä koordinaatit ja lähettää ne reaaliajassa erilliselle näytölle, josta ampuja näkee omat tähtäys-, osuma- ja tulostiedot.


Jousiammunta

Jousiammunta on urheilulaji, jossa pyritään ampumaan nuoli jousen avulla maalitauluun. Jousi on myös perinteinen metsästysase ja sitä käytetään siihen edelleen myös Suomessa.

Yleisimmät jousityypit ovat tähtäinjousi ja taljajousi. Muita, harvinaisempia jousia ovat vaistojousi ja pitkäjousi, jotka eivät sisällä tarkkaa tähtäintä. Selvästi edellisistä poikkeava jousityyppi on kivääriä muistuttava varsijousi. Jousella voidaan ampua taulu- tai maastoammuntaa.

Jousiammunta on urheiluharrastus, joka tarjoaa hienon vastapainon kiireiselle elämänrytmillemme. Harrastajan on pakko oppia keskittymään vain oleellisimpaan; taitoon ja hermojen hallintaan. Jousiammunta on nykyaikainen urheilulaji joka sopii kaikille.

Toisin kuin yleisesti luullaan jousiammunta ei ole voimalaji, vaan vaativa tekniikkalaji, jonka harrastajan täytyy hallita itsensä joka tilanteessa. Jousiammunta sopii harrastukseksi hyvin myös junioreille, joten suosittelemme lämpimästi osallistumaan kokeiluun koko perheen voimin!


Veitsenheitto

Veitsenheitto on viihdelaji, jossa sirkuksesta tuttuja heittoveitsiä yritetään saada jäämään pystyyn heittotauluun. Vakioetäisyydeltä heitettynä veitsenheiton taito on kohtalaisen helppo oppia, sillä osuminen ei ole vaikeaa. Sen sijaan veitsen osuminen terä edellä maalitauluun on aluksi haastavaa, sillä heitetty veitsi ei lennä terä edellä vaan se pyörii.

Tapanilan urheilukeskuksen jousiammuntahallissa on isokokoinen, puinen heittoseinä, johon kelpaa heittää. Veitsenheitto vaatii enemmänkin hyvää etäisyyden arviointikykyä kuin tarkkaa osumista. Lisäksi muulta kuin vakioetäisyydeltä heitettäessä veitsenheitto vaatii paljon harjoittelua. Sanotaankin että ensimmäiset 20 000 heittoa ovat vaikeimpia, sitten alkaa pikkuhiljaa helpottaa.