FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla saat sähköpostiisi lisätietoa ja/ tai tarjouksen

Pääkuva: keilailussa ratkeaa IceCapitalin mailapeliturnauksen kokonaiskilpailun voitto.

Artikkeli on julkaistu Tapanilan Urheilu 2009 -lehdessä. Teksti Meri Eskola, kuva Juha Haapakoski.

Mailapeliturnaus 2015/ ohjelma

  • klo 11.00-12.15 eko-aims -ammunta, mökkitikka, puhallusputket
  • klo 12.13-13.00 kanapasta MosaCafessa
  • klo 12.45-14.15 jousiammunta
  • klo 14.15-15.30 pingisturnaus/ 4 pöytää
  • klo 15.30-16.45 saunominen
  • klo 17.00-18.00 keilaus

Linkkejä

IceCapital

Taustaa

Kaikissa lajeissa oli mukana aiemmilta vuosilta tuttu Esa-ohjaaja, joka laski kunkin lajin pistetilanteen reaaliaikaisesti. Siten osallistujien sijoitus kokonaiskisassa oli kaiken aikaa kaikkien tiedossa.

Loppuhuipennuksessa, keilauksessa, ratajako tehtiin sijoituksen mukaan siten, että johdossa ollut kolmikko keilasi samalla radalla jne. Siten kaikki voivat seurata lähimpien kilpakumppaneiden keilausta ja positiivisesti psyykata kaveria.

Tänäkin vuonna vasta keilaus ratkaisi kokonaiskilpailun voittajan, joka sai havitellun ja arvostetun kiertopalkinnon vuodeksi itselleen.

IceCapital on käynyt jo kymmenenä peräkkäisenä tammikuuna vv. 2006-2017 Tapanilan Urheilukeskuksessa viettämässä mailapeliturnaustaan. 

Matkan varrella mukaan on otettu uusia lajeja, joista voi laskea pisteet. Viimeisimpinä mukaan kelpuutettiin eko-aims-ammunta ja vuodesta 2014 uutena kisalajina on ollut puhallusputket.

Vain voitto ratkaisee

Liituraitapukuihin sonnustautuneet verenhimoiset investointipankkiirit parveilevat toimiston kiiltävillä käytävillä. Puhelimet soivat, ikkunoiden takana kohisee pääkaupungin ydinkeskusta. Raha liikkuu.

Ja kun kilpailunhaluiset pörssihait ryhtyvät rentoutumaan urheilun parissa, paremmuusjärjestykseen asettautuminen on kaikkein tärkeintä.

Kivaa yhdessäoloa

Investointipankki IceCapitalin toimitusjohtaja ja perustaja Ari Lahti ideoi yrityksensä virkistyspäiväksi mailapeliturnauksen yhdeksän vuotta sitten. Turnauslajeina olivat pöytätennis, sulkapallo ja tennis.
– Tenniksessä oli pelaajilla liian isot tasoerot, ja kun yhden kaverin akillesjänne meni poikki sulkiksessa, siitä luovuttiin. Keilaamisesta innostuttiin jo ensimmäisenä vuonna, ja jousiammunnasta kiinnostuttiin Tapanilan Urheilukeskuksen hyvien palvelujen vuoksi.

Nykyään Tapanilassa jo kolme peräkkäistä kertaa järjestetyn mailapeliturnauksen lajeina ovat pöytätennis, jousiammunta, keilailu ja tikanheitto.
– Turnauksella on kaksi tarkoitusta; se on kivaa yhdessäoloa hiukan vapaammissa merkeissä, mutta sisältää myös tietynlaista kilpailua, joka kuuluu tähän bisnekseen, toimitusjohtaja tiivistää.

Ensi vuonna IceCapitalin mailapeliturnauksessa saatetaan kokeilla jotakin uutta lajia. Uusia lajeja voidaan ottaa mukaan, kunhan niissä lasketaan pisteitä. Turnauksen kohokohta on usein keilaus.
– Se on yllättävä laji, jossa omaan suoritukseen vaikuttaa myös muiden sijoittuminen. Meillä on joskus kaverit juhlineet varmaa voittoa jo ennen
keilaamista, mutta yhtäkkiä piste-ero on kuroutunut umpeen.

”Hirveän hyvä paikka”

IceCapitalin urheilullinen virkistyspäivä kesti alun perin viikonlopun, mutta nyt turnaus on kutistunut yhdeksi tehopäiväksi. Tapanilan Urheilukeskusta toimitusjohtaja Lahti kehuu monipuolisuudesta; eri lajien harrastamiseksi ei ole tarvinnut sinkoilla ympäri kaupunkia.
– Urheilukeskuksen palvelut ja järjestelyt ovat toimineet hyvin, meidän tarpeisiin hirveän hyvä paikka.

Luonnollisesti investointipankin urheilukisassa on myös kimmeltävä palkintopokaali, johon kaiverretaan vuosittain uuden voittajan nimi. Eikä ole lainkaan yhdentekevää, mille yhtiön toimipisteelle palkinto menee.
Tänä vuonna palkintopystiin raapustetaan toimitusjohtajan nimi.
– Voitto oli suuri unelmieni täyttymys. Olen osallistunut yhtä kertaa lukuun ottamatta kaikkien vuosien turnauksiin, ja nyt vihdoin sain kiinnityksen pokaaliin, Ari Lahti hymyilee. 

IceCapital-konserni

IceCapital on työntekijöidensä omistama, riippumaton investointipankkitoimintaan, varainhoitoon, pääomarahastoihin ja arvopaperivälitykseen keskittynyt pohjoismainen konserni, jossa työskentelee noin 60 rahoitusalan ammattilaista. Toimistot sijaitsevat
Helsingissä ja Tukholmassa.

Ari Lahti on IceCapitalin perustajaosakas ja toimitusjohtaja. Lahti on toiminut useiden suomalaisten yritysten ja organisaatioiden hallintoelimissä, kuten esimerkiksi Helsingin Arvopaperipörssin hallituksessa ja Jalkapalloliiga ry:n hallituksen puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii Beltton-Yhtiöt Oyj:n hallituksen puheenjohtajana ja Veikkaus Oy:n hallituksen jäsenenä.

Lahti on myös Kuopion Palloseuran jalkapalloliigajoukkueen toimintaa pyörittävän osakeyhtiön pääomistaja.