FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla saat sähköpostiisi lisätietoa ja/ tai tarjouksen.

Pääkuva: Osallistujille tulivat tutuiksi myös veitsitekniikat Samin johdolla.

Taustaa

Artikkelin on kirjoittanut

Sami Reinikka
Korvauspäällikkö
Pohjola Vakuutus Oy
Autovahinkoyksikkö

Kun risteilyt ja saunaillat on jo koettu, pitää tehdä jotain uutta ja repäisevää. Mietin mitä se voisi olla. Hyvin pian vastaus kuitenkin löytyi: mennään Tapanilan Urheilukeskukseen! Otetaan sieltä kunnon liikuntapaketti kaikilla herkuilla niin eiköhän ala porukka virkistyä!

Kokous painitrikoilla?

Kokouskutsu asiantuntijapalaveriin olikin tällä kertaa hieman erilainen. Varusteistakin piti mainita, että kravatin ja pikkukengät voi jättää tällä kertaa kotiin ja korvata ne hikinauhalla ja sisälenkkareilla. Painitrikootkin on sallittu.

Räisäsen Pasi Tapanilan Urheilukeskuksesta räätälöi meille mukavan liikunnallisen paketin kahdelletoista henkilölle. Ryhmä oli sopivan kokoinen eikä tarvinnut miettiä mahtuisivatko kaikki saman lajin pariin yhtä aikaa.
Päätettiin Pasin kanssa, että otetaan päivän alkuun rivakammat lajit ja aloitetaan sählyllä. Mosahallin SM -tason yläkenttä oli juuri sopivan arvokas tälle porukalle. Arvokas ympäristö, mutta hinnaltaan silti houkuttelevan edullinen.

Rivakka päivänavaus

Liikuntarupeama pistettiin käyntiin alkuhikoilulla sählyn parissa. Vaikka moni oli kokeillut tätä aiemmin, ei muistettukaan kuinka kovaa tämä oli. Hiki tuli pintaan helposti ja juosta sai niin paljon kuin jaksoi. Silti pallo oli nopeampi. Muutama mailataiturikin oli joukossa ja tutuista työkavereista löytyi näin uusia piirteitä.

Kun oli saatu tunti juostua pallon perässä ja lihakset kunnolla lämpimäksi, olikin aika suunnistaa seuraavalle rastille. Vuorossa oli itsepuolustusta, tarkemmin sanottuna Krav Magaa, joka kuuluu myös Tapanilan urheilukeskuksessa treenaavan urheiluseura Erän lajivalikoimiin. Ohjaajana toimin minä itse, sillä halusin tutustuttaa työtoverit äärimmäisen suoraviivaiseen ja rivakkaan lajiin.

Aloitimme muutamalla sanalla Krav Magan perusfilosofiasta ja synnystä. Sen jälkeen ryhdyimme hiomaan lyöntejä säkkiin. Nyt sai paukuttaa niin kovaa kuin halusi, mikä mainio keino purkaa agressioita. Niska- ja hartiahoitoa parhaimmillaan mukavasti ilmastoidussa nyrkkeilytilassa, joka on muutenkin todella hyvin varustettu ja monipuolinen.

Kun lyöntejä oli saatu hiottua, kokeiltiin lajille tyypillistä 360 -torjuntaa. Monesta tämä tuntui jo vaikealta, vaikka helppoahan se oikeastaan on. Kysymys on vain harjoituksen määrästä. Vaikeampi osuus oli vielä edessä, kun yhdistettiin torjunta ja hyökkäys eli 360 -torjunta ja lyönti.

Puukot esiin

Jotta homma olisi ollut vähän realistisempaa otimme esiin harjoituspuukot. Pareista toinen hyökkäsi puukolla ja tämä piti torjua 360 -torjunnalla ja samalla vastahyökätä suoralla lyönnillä. Nauratti, kun toista kättä piti pitää avoimena ja toista nyrkissä, eikä se meinannut millään onnistua. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja opettavainen kokemus. Tämän oppimisesta voisi myös oikeasti olla joskus hyötyä.

Krav Maga ja säkin murjominen kirvoitti hien uudelleen pintaan. Nyt oli kuitenkin "kokouskahvien" vuoro. Kahvia ja pikkusuolaista särpiessämme annettiin hengityksen tasaantua, sillä edessä oli kohta päivän viimeinen laji - jousiammunta. Palkinnot oli raahattu konttorilta mukaan kisaa varten.

Rennon jännittävä jousiammunta
Jotkut olivat aiemmin kokeilleet jousiammuntaa, siis muutenkin kuin muksuna. Useimmille tuttavuus oli kuitenkin aivan uusi. Tämähän on hauskaa, kuuluivat kommentit. Vierailun ansiosta jousiammuntakipinä syttyi ainakin parilla noviisilla.

Urheilukeskuksen jousiammuntaohjaaja Esa Rantasen asiantuntevalla opastuksella pääsimme kaikki melko pian "jyvälle" ja 12 nuolen kisa saattoi alkaa. Kisasta tulikin tiukka ja voitto ratkesi vasta uusinnassa. Erityisen hauskaa oli se, että päästiin ampumaan paljon eikä aikaa tuhraantunut liikaa teoriaan. Jousiammunnan turvallisuusmääräyksetkin ovat riittävän yksinkertaiset nopeasti opittavaksi.

Tätä lisää!

Enää oli jäljellä sauna, iltapala, palkintojen jako ja yhteenveto liikuntailtapäivästä.
-No mitäs mieltä olitte? kysyin.
-Lisää tällaista! -Kaikki toimi loistavasti! -Ensi kerralla kokeillaan seinäkiipeilyä ja veitsenheittoa! -Täällähän voi tehdä vaikka mitä! Koska tullaan uudestaan?

Oli mahtavan mukava iltapäivä! Voin suositella!