FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla saat sähköpostiisi lisätietoa ja/ tai tarjouksen.

Pääkuva: Tarun oma suosikki oli jousiammunta, jota hän alkuun jännitti kovasti. Parasta oli ennakkoluulojen muuttuminen innostukseksi oivallisen ohjauksen myötä.

Virepäivien sisältö

  • klo 9 aamukahvi
  • klo 9.30-10.30 psykofyysiset harjoitukset
  • klo 10.30-12 oma kokous
  • klo 12-13 linjastolounas
  • klo 13-14.30 ohjattu jousiammunta
  • klo 14.30-15.30 syvärentoutus
  • klo 15.30 iltapäiväkahvit

Taustaa

VR Lähiliikenne pyrkii järjestämään vuosittain tiimipäivän irti työpaikalta hauskan yhdessä tekemisen merkeissä. Tavoitteena on luoda yhteishenkeä, tutustua työkavereihin ja antaa ajatuksen lentää. 

Päiviin on aina liitetty mukaan oma kokous, jossa kerätään ryhmäläisten huomioita, kehitysideoita ja näkemyksiä työhyvinvointiin ja muihin teemoihin liittyen.

Kaikkiaan nelisensataa VR:n lähiliikenteen junahenkilökuntaan kuuluvaa konduktööriä ja junamyyjää kävi viettämässä tiimipäivää Tapanilan Urheilukeskuksessa. Vuodenvaihteeseen rakennettiin peräti 27 peräkkäistä, sisällöltään identtistä virkistävää päivää, joiden tarkoituksena oli lisätä työyhteisöjen yhteishenkeä ja keskustella muutoksesta. 

Virkistävät Ryhmäpäivät Tapanilassa

VR-Yhtymän Matkustajaliikenteen liikennepalveluesimies Taru Koskenniemi kävi kolmesti Tapanilassa, sillä vuorotyön vuoksi hänen tiiminsä oli jaettu kolmeen eri ryhmään. Tarun mielestä urheilukeskuksen sijainti Pohjois-Helsingissä pääradan läheisyydessä oli plussaa, sillä osallistujat tulivat Helsingin lisäksi Lahdesta, Riihimäeltä ja Karjaalta.

Päivän sisältö oli Tarun mieleen, sillä siihen liittyvät osiot olivat mukavalla tavalla erilaisia. Riittävän väljän aikataulutuksen lisäksi se, että kaikkien päivien sisältö oli sama, sopi oivasti suunnitteluryhmän asettamiin tavoitteisiin kiireettömyydestä ja päivien tasalaatuisuudesta.

Tarun mukaan päivän ohjatut sisällöt sopivat kaikille ikään, kuntoon ja sukupuoleen katsomatta. Psykofyysiset harjoitukset antoivat vinkkejä sanalliseen ja sanattomaan viestintään, ja paritehtävät kehittivät luottamusta työkaveriin. Lounaan jälkeen vuorossa ollut jousiammunta sähköisti päivän mukavasti, sillä tiimien välinen jousiammuntakisa innosti ryhmiä parhaimpaansa.

Osallistujille kerrottiin etukäteen päivän ohjelma lähestymis- ja varustautumisohjeineen. Huolellisen etukäteisohjeistuksen lisäksi Tarua miellytti tapa, jolla ryhmäläiset otettiin Tapanilan Urheilukeskuksessa aamuisin vastaan.

Urheilukeskuksen koordinaattori oli vastassa kutakin ryhmää ja kertoi päivän ohjelman. Siirtymiset tapahtuivat ohjatusti, joten osallistujien ei tarvinnut murehtia päivän kulusta. Tilanteen mukaan aikatauluja pystyttiin myös paikan päällä muokkaamaan ryhmän toiveiden mukaiseksi. Itsekin aikaisemmin palvelukouluttajana toiminut Taru totesi, että ryhmäläisiltä saatu palaute on ollut positiivista, ja päivistä jäi hyvä fiilis. Vielä kun saataisiin pistoraide Tapanilaan asti…

 

Psykofyysisissä harjoituksissa harjoiteltiin luottamusta työkaveriin. Silmät rohkeasti kiinni ja annetaan työkaverin viedä!

Psykofyysisten harjoitusten kunniakirja annettiin tehtävistä parhaiten selviytyneelle.


Syvärentoutus parityöskentelynä sai aikaan mukavan raukeita ilmeitä.