FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla kokoat näppärästi tarjouspyyntöön jousitaistelun ja muut virkistyspäivääsi toivomat palvelut.


Teetarjouspyynto

Pyydä tarjous jousitaistelusta yllä olevasta bannerista.


Jousitaistelu

Jousitaistelu on joukkueittain pelattava liikuntalaji, jossa korostuu tiimin yhtenäisyys, tarkkuus ja pelisilmä. Nuolien väistäminen ja osuminen vastustajaan on hauskaa ja adrenaliini virtaa. Pehmustetut nuolet ovat turvallisia, eivätkä satu osuessaan. Kaikilla pelaajilla on lisäksi kasvoja suojaava verkollinen maski.

Jousitaistelussa kisataan joukkueina vastakkain ja tavoitteena on osua vastustajan pelaajiin. Jokainen osuma on ampujalle yhden pisteen arvoinen ja osuman saanut pelaaja tippuu erästä pois. Erän pituus on 5min. Lisäpisteitä joukkueet saavat kerättyä kentän keskellä olevista lipuista, tuomalla ne omaan päätyyn.

Erä päättyy, kun toisesta joukkueesta on tiputettu kaikki pelaajat tai 5 min peliaika tulee täyteen. Erän jälkeen lasketaan pisteet, päivitetään pelaajien osumatilasto ja aloitetaan uusi erä.

Varustuksena kevyt sisäliikuntavarustus ja silmälasien sijasta tulee käyttää piilolinssejä, koska lasit eivät mahdu verkkomaskien alle.

Yleisesti:

Jousitaistelu sopii kaikille yli kahdeksanvuotiaille.
Joukkueita on kaksi tai enemmän. 3-8 pelaajaa per joukkue.  
Vaihtopelaajia voi olla molemmissa joukkueissa joten 20-30 hengen tapahtumat onnistuvat hyvin. tapahtuman kesto 1-2h Kentälle asetetaan ”bunkkerit” antamaan suojaa pelaajille. Ennen pelaamista ohjaaja opastaa jousien käyttämisen ja pelaajilla on mahdollisuus harjoitella välineiden käyttöä.

Säännöt:

Aloitustilanteessa molemmat joukkueet ovat oman kenttäpuoliskonsa takapäädyssä ja kaikille on nuolia saatavilla. Lisää nuolia voi kerätä reservistä omasta päädystä tai poimia maasta pelialueelta.
Vastustajan puolelle kenttää meneminen on kielletty ja maskia ei saa riisua kesken pelin.

Osuman saanut pelaaja nostaa käden pystyyn ja poistuu pelialueelta.  
Kaikki osumat pelaajaan tai pelivälineeseen lasketaan.
Erän pituus 5min tai kunnes toisesta joukkueesta on kaikki pelaajat tiputettu.