FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla kokoat näppärästi tarjouspyyntöön TRE:n ja muut virepäivääsi toivomat palvelut.

Linkkejä

TRE Finland

Palvelun tarjoaa

Tmi Jaana Hoti
Yoga Alliance RYT 200 -joogaopettaja
sertifioitu TRE-ohjaaja
040 5494 645
jaana.hoti@gmail.com

TRE-harjoituksessa (Tension Release Exercises) tehdään alkuun helppoja venytysliikkeitä. Niillä viritetään keho käynnistämään oma luonnollinen tapansa purkaa stressiä ja kehossa olevia syviä jännitystiloja yksilöllisenä vapinana/tärinänä tuntuvalla tavalla. 

Harjoitus rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Tuokio päättyy loppurentoutukseen. 

Harjoitus on yksilöllinen ja sopii suurimmalle osalle. Kuitenkin ohjaajalle on tärkeää mainita, mikäli olet raskaana, toivut suuremmasta leikkauksesta tai sinulla on hoitoa/ lääkitystä vaativa perussairaus. 

Kesto 1 tunti. Enimmäisosallistujamäärä 15.

Mikä ihmeen TRE?

Tension Releasing Exercises (TRE) on harjoitesarja joka rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Harjoitus käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen palautumismekanismin. Harjoitusliikkeet on helppo oppia ja niiden vaikutukset ovat nopeasti havaittavissa.

Syvien lihasjännitysten vapautuessa kehossa herää myös pyrkimys kokonaisvaltaiseen uudelleenjäsentymiseen, jolloin lihasliikkeiden lisäksi kehon aistimukset, tunteet ja ajattelu eheytyvät yksilön omaksi tavaksi kokea itsensä ja olemisensa. Näin harjoitus voi käynnistää laaja-alaisen prosessin, josta on apua myös nykyhetken stressinhallinnassa.

Metodia on käytetty menestyksekkäästi useissa maissa ja kulttuureissa perheiden ja laajempien sosiaalisten yhteisöjen kohtaamisssa traumoissa esimerkiksi luonnonkatastrofialueilla.